שאל את הרב

ללא נושא

חדשות כיפה רבני כושרות 16/03/11 19:35 י באדר ב'

שאלה

שלום וברכה ותודה רבה על כל פעלכם

ברצוני לשאול 3 שאלות:

1. כיצד לבדוק חמוציות?

2. כיצד לבדוק בצל?

3.אנחנו משתדלים בד"כ להקפיד על כשרות מהודרת, קרוב משפחה קנה לנו במבצע שמן סויה של "מגה" היצרן הוא שמן תעשיות בע"מ חיפה בהשגחת הרבנות הראשית חיפה. איזה בעיות יכולות להיות שבגללם ההכשר לא מהודר?

תודה רבה וישר כח

תשובה

שלום!

1.כמו צימוקים להשרות במים פושרים 3 דק' ולבדוק את המים, האם הם נקיים? אם הם נקיים אפשר להשתמש.

2.יש בכך כמה שיטות ודעות, אנו ממליצים לפרק את הבצל ולהפריד את כל הגלדים ולשטוף תחת זרם מים חזק.

3. לכאורה, אם השמן מיוצר בארץ לא אמור להיות הבדל.

בברכה
הרב משה כ"ץ
www.kosharot.co.il

כתבות נוספות