ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 03/07/07 00:06 יז בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב

אימצו אותו הורי כאשר האיתי בן 3 ימים,נולדתי למשפחה לא יהודית. אמי המאמצת היא יהודית ,היא אימצה אותי בחו"ל .פה בארץ אני נחשב ליהודי בגלל שאמא שלי לא סיפרה לאף אחד שאני מאומץ.הורי לכחו אותי לבית החולים כדי לעשות את ברית המילה,וכאשר מלאו לי שנתיים וחצי לכחו אותי למוהל בארץ והוא עשה את ברכת הברית.בחו"ל לא היא מוהל וכאשר הורי עלו לארץ הם לכחו אותי למוהל .כאשר מלאו לי 13 שנים עשיתי בר מיצווה .עכשיו רציתי לדעת עם בר המצווה והברית שלי הם נחשבים למרות שהמוהל והרב לא יהדעו על זה?והעים אני נחשב ליהודי.

תשובה

שלום רב,

התשובה היא שאינך יהודי. עליך לעבור תהלך גיור כדי להמנות עם העם היהודי.
האם אתה שומר מצוות? כי אז התהליך הרבה יותר פשוט.
אם לא גיירו אותך כשהיית קטן, אז אינך יהודי אפילו אם אמך המאמצת הינה יהודיה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה