ללא נושא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/08/10 20:19 כא באב התשע

שאלה

אני מבית חרדי אך לאחר התיכון פניתי לכיוון הדתי לאומי.

משפחתי מכבדת מאד את הדרך שבה בחרתי.

אני יוצאת עם בחור דתי לאומי חוזר בתשובה שפשפחתו אינה שומ רת תומ"צ. הורי אינם רואים בחיוב את הבחור וטוענים שזהו "מתכון לבעיות.."

אני חושבת שזהו טיעון לא מוצדק ובפרט שמדובר בבחור מעולה בעל מידות של חסד, ערכים, ויראת שמים (ולא רק לדעתי..)

האם הטיעון של הורי צודק? האם יש לי חיוב לנתק את הקשר עם הבחור מפאת כיבוד הורים?

אציין שהורי רק מיעצים לי (ולא כופים עליי.. ) ובסופו של דבר ישלימו וישמחו עם כל החלטה שאקבל.

אשמח לקבל תשובה בהקדם, כדי למנוע צער וכאב. (משום שהקשר בשלבים מתקדמים..)

תודה מראש ויישר כח!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. אין שום מניעה להמשיך את הקשר עם הבחור, הרי את הדברים הכי חשובים יש לו!

ב.מה שההורים טוענים שהשוני הוא "מתכון לבעיות" - גם אם שני בני הזוג דתיים לאומים מלידה לא חוזרים בתשובה וכו' – יתכנו בעיות!
הכל תלוי במידות טובות ובעבודה אישית וזוגית!

ג. כיבוד הורים היא מצווה חשובה, הגדר העיקרי של המצווה לדאוג לצרכים שלהם,
אבל אם אומרים לבנם או לביתם לא להתחתן עם אדם טוב אז אין צריך לשמוע להם,
כמובן , יש מקום לשמוע עצתם , אבל בסופו של דבר, אם הבחור טוב אין להמנע.

אשריך שזכית לבחור מעולה בעל מידות של חסד!

בברכה,

דני ארגמן