ללא נושא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 06/04/07 12:06 יח בניסן התשסז

שאלה

1) האם מותר לרדת עם כלב בשבת ולתת לו לעשות צרכים על צמחים או שאסור משום השקי'ה?

תשובה

בעיקרון כל אחת מל"ט מלאכות שאסורות לאדם, אסור לאדם לתת לבהמתו לעשות, וגם כשאינה בהמתו אסור אם הוא מנהיג אותה משום איסור מחמר.
אך במקרה שלנו כיוון שעושה להנאתה, ואתה לא מתכוון לשם השקיה אז מותר, כי השבת ניתנה למנוחה גם לבהמות ואם לא תתן לה לעשות את צרכיה במקום שהיא רגילה זה צער עבורה (עיין שמירת שבת פרק כז סעיפים א-ו)
יש לזכור שבעל חיים גם ביתי הוא מוקצה בשבת ואסור לטלטלו בידיים (ברצועה מותר כי הולך בכוחות עצמו),
אך מותר לגעת בו בלא לטלטלו