ללא נושא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/04/07 16:02 כח בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

שלום!

יש לי לא מעט שאלות הלכתיות שהצטברו לי בשבועות האחרונים ואשמח לקבל מענה עליהן בבקשה..

1.ספירת העומר- האם נשים ספרדיות חייבות בכך? ואם כן, לא ספרתי עד עכשיו, עליי להתחיל לספור?

2. האם נשים ספרדיות חייבות באיסורי ספירת העומר?

3. קדימות המצוות- אם יש לי מצב בו עליי לעשות 2 מצוות, אחת בין אדם למקום ואחת בין אדם לחברו, מה עליי לקיים? לדוג'- עזרה לאימי בנקיון הבית ביום שישי, על חשבון כך שלא אספיק להתקלח לפני הדלקת נרות ולהיות מוכנה.. כיבוד הורים מול קבלת השבת.

4. באולפנה, בכל יום בסוף התפילה לאחר אמירת תהילים אנו אומרת מי שברך לחיילים, האם יש צורך לומר זאת בכל יום?

תודה רבה!

תשובה

1. לא, זו מצוות עשה שהזמן גרמא. לספור בלי ברכה אין בעיה ואפשר להתחיל עכשיו לספור
2. חייבות כמו גברים ספרדים. איסורי אבלות לא קשורים למצוות ספירת העומר. הקשר הוא מקרי בהחלט שבאותה תקופה ארעו צרות לעם ישראל
3. צריך למצוא זמן לשני הדברים. במקרה שציינת, שלא נותר זמן תעזרי לאימך, ומקסימום לא הספקת להתקלח, אז תתקלחי אחרי השקיעה במיים קרים. בין הדלקת נרות לשקיעה מותר עדיין במיים חמים אם לא קיבלת שבת.
4. אין צורך לומר כל יום אם זה גורם לזילות העניין. אם לא רצוי לומר כל יום.