יחסים בזמן מחזור

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 14/03/22 10:51 יא באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול שאלה לגבי אינטימיות בזמן מחזור ומה מותק ומה אסור , אני יודע שאסור לקיים יחסים במשך שבוע אחרי הווסט אבל השאלה שלי זה אם לבן הזוג שלי מותר לענג אותי בלי שאגע באיזור האיבר שלה

האם יש בעיה הלכתית חוץ משמירת הנגיעה

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

יש עוד בעיות הלכתית:

הוצאת זרע לבטלה .

וכאשר אתם מקימים יחסים מלאים אתה בא על נידה.

שאלתך איננה רלוונטית לרווקים , אלא מתאימה לאנשים נשואים.

יש הרחקת נגיעה וברור שאם לגעת אסור אז קל וחומר קיום יחסים מלאים אסורים.

מכיוון שכך אסור לה לענג אותך באיבר שלך ואין זה משנה אם היא בזמן וסת או לא .

כמו כן ביחסים בין נער ונערה רווקים מלבד הרחקת נגיעה וביאה על נידה , ישנה הוצאת הזרע לבטלה .

אי"ה לפני שתתחתן תלמד את הלכות טהרת המשפחה, ושם תתעמק יותר במשמעויות לימי הוסת ,ימי הטוהר ויחסי אישות בהלכה .

אני מברך אותך שתמשיך להתקדם בעבודת ה' והרצון למעט באיסורים.