גאווה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 04/04/22 08:47 ג בניסן התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

הרבה אנשים אומרים לי שאני גאוותן אבל אני בתוך תוכי לא מתגאה בכלל

איך אני יכול לעבוד על זה?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

ראשית , הלוואי שהייתי יודע איך לעבוד על הגאווה , מידה זו היא קשה ביותר והלוואי שנזכה להתגבר עליה.

משאלתך אני מבין, שאתה באמת לא מתכוון ( אשריך! ) אך אולי צורת הדיבור או תנועת הגוף שלך משדרים משהו אחר .

אני יוכל להציע שתבקש ממישהו שאתה סומך עליו , להיות עבורך עוגן ולהאיר את תשומת ליבך לדברים שאתה אומר או עושה שיכולים להתפרש כגאווה.

כמו כן , מה שממליצים בכדי לעבוד על המידות לפחות מבחינת לימוד , זה פשוט ללמוד ספרי מוסר ואמונה , לדוגמא 'פלא יועץ ' והוא שווה לכל נפש בשפה שלו . שתסיים אותו תוכל לברר על עוד ספרים.

כמו כן תוכל ללכת לשיעורי תורה או למצוא לך רב שאתה מתחבר אליו והוא ידריך אותך בעבודת ה' והמידות .

בתפילה גדולה שהקב"ה יזכה אותנו לענווה .