בישול בשבת

חדשות כיפה רבני בית הלל 24/07/17 15:58 א באב התשעז

שאלה

שלום רב,

ידוע לי כי אין להשתמש בשבת (לפחות לא בליל שבת) במים שחוממו בחשמל כאשר היד סולדת.

מה הדין בתוספת חלב לכוס קפה או לכוס שוקו המכילה מים שחוממו בחשמל (במיחם) כאשר החלב מתחמם (והפעם במתכוון) על ידי המים הללו? האם אין כאן בישול כאשר היד סולדת מהקפה המהול או מהשוקו המהול הכוללים את החלב החם מאד?

תשובה

שלום וברכה,

אינני יודע למה אתה מתכוון בפתח דבריך, שכן במידה והמיחם הינו מיחם שבת, הרי שמותר להשתמש במימיו להכנת קפה וכד׳, כמובן שלא לצורך בישול, ואין בכך הבדל בין ערב שבת לשבת בבוקר.

לעצם העניין, אין בעיה להוסיף חלב לכוס של קפה, שכן אין בישול בכלי שני.

כל טוב

התשובה ניתנה ע"י הרב ירֹחם שמשוביץ