איך אני יודע עם אני כהן

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 20/07/17 22:03 כו בתמוז התשעז

שאלה

שלום רבנו,

השאלה שלי כזאת

אבי תמיד אמר לכל הילדים אתם כהנים

ושם המשפחה שלנו בכלל לא כהן ולא קשור לכהן

איך אדע בודאות שאני באמת כהן?

בלי לשאול אותו

תשובה

שלום וברכה.

אכן לא תוכל לדעת באופן אחר, אלא אם כן תמצא זקנים מקהילתכם שיעידו שכבר כמה דורות הינכם כהנים.

יש משפחות ששמם הוא כהן ואינן כהנים ויש כאלו שששמם לא כהן והם כהנים.

כהונה היא מסורת.

הכהנים של ימינו הם כהנים בזכות החזקה שלהם, אולם במהרה בימינו יבוא אליהו ז"ל ויגלה לנו את הייחוס האמיתי של כל אחד - כהנים לווים ישראליים, ואכן ייתכן שרבים יתגלו שהייחוס שהם חושבים אותו היום אינו הייחוס האמיתי שלהם.

ישנן כה משפחות של כהנים מיוחסים גם בימינו שיש להם או למשפחתם מגילת יוחסין עד הכהנים המוזכרים בתנ"ך. לרוב אין כזה ייחוס, אולם למי שיש לו ייחוס כזב סביר להניח יותר שהוא אכן כהן.

שנזכה לתפילתנו: והשב כהנים לעבודתם, ולווים לדוכנם לשירם ולזמרם, וישראל למעמדם שמחים בניין עירך במהרה בימינו אכי"ר.