איך אני יודע אם אני כהן או לוי והיכן זה כתוב

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 07/11/21 13:17 ג בכסלו התשפב

שאלה

איך אני יודע אם אני כהן או לוי והיכן זה כתוב בבקשה .שמי אילן אורן ואבא שלי זה אריה בן יצחק האם זה כהן או לוי?

תשובה

שלום רב,

הייחוס לכהונה ולויה עובר מאב לבן, תשאל את את סבא / אבא או אחד האחים של סבא או אבא ( רק מצד אבא לא אמא ) אם הוא יודע שאתם משפחה של כהנים או לויים. בד"כ מי שכזה יודע.

אם אין מסורת מצד משפחת האב על ייחוס כזה אז ככל הנראה אתה ישראל.

לגבי רישום - ניתן לברר ברבנות המקומית במחלקת הנישואין מה מופיע הרישום שם על אביך או שמך האם אתם כהן או לוי או ישראל.

כמו כן , יש משפחות עם מגילות יוחסין שזה כתוב שם , השאלה אם משפחתך מחזיקה אחת כזאת.

בהצלחה