ספגטי, עגבניות שרי ועשבי תיבול

חדשות כיפה מאגר המתכונים 22/06/15 14:02 ה בתמוז התשעה

ספגטי, צילום: shutterstock
ספגטי, צילום: shutterstock

מצרכים

200 גרם ספגטי דק או לינגווני

180 גרם עגבניות שרי (כ-14 קטנות) חצויות (כוס גדושה)

2 שיני שום בשרניות, פרוסות

1 בצל בינוני אדום פרוס דק (1 כוס)

קורט פתיתי פלפל חריף

2 כפות זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים

1 כף שמן זית

2 גבעולי טימין, או כפית יבש (לא חובה)

1 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 2 כוסות מים קרים

30 גרם גבינת פרמזן חתוכה לפיסות דקיקות

לקישוט: עלים מגבעול בזיליקום ו/או גבעול טימין

הוראות הכנה

1. יש להניח בסוט´אג או בסיר רחב, את הפסטה בשכיבה ולהוסיף את כל יתר החומרים מלבד עלי הבזיליקום והגבינה.

2. מביאים לרתיחה ומורידים את האש למצב בינוני. יש לבשל כ-9 דקות ובמקביל לבחוש בכף עץ על מנת לוודא שהפסטה אינה מתייבשת והמים מתאדים כמעט לגמרי. (מעט מים בסיר זה תקין). אם הפסטה בכל זאת עוד לא מוכנה, או התייבשה מדי, תוכלו להוסיף מעט מים רותחים.

3. מחלקים בין צלחות ומקשטים בעלי בזיליקום או טימין ופיסות דקות של גבינה.

הערות

2-3 מנות המתכון באדיבות פליס גלזר מנהלת מקצועית קוצ´ינה מיה

המתכון באדיבות פליס גלזר

כתבות נוספות