מצרכים
לבצק
2 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס כמו סוכר
1 ביצה
4 כפות טחינה גולמית
1/4 כוס שמן לפתית-קנולה
1/4 כוס מים
למילוי :
1 כוס פרג טחון
1/2 כוס מים 2 כפות כמו סוכר
קליפת לימון
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
הבצק :
לערבב את הקמח ,אבקת האפייה והסודה לשתיה.
להוסיף כמו סוכר וביצה,
להוסיף שמן וטחינה ומים רק עד שנוצר גוש בצק.
לקרר כחצי שעה .
להכנת המלית :
להמיס את המים עם תחליף הסוכר תוך חימום. להוסיף את הפרג ולהביא לרתיחה עד בעבוע והסמכה. להוסיף את קליפת הלימון ולקרר.
1. על ניר אפייה לרדד עלה בצק דק . לקרוץ עיגולים קטנים.
2. להניח במרכז העיגול כמות קטנה מהמלית בעזרת כפית .
3. לסגור כל עיגול משלושת הצדדים לצורת אוזן
4. על גבי ניר אפיה , לאפות בחום בינוני כ15-20 דקות
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות הילה בועז, מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה בבית החולים לניאדו בנתניה