מצרכים
טורט הכי פשוט שהיו מכינים אצלנו פעם-פעם כשלא היה מבחר גדול יותר של חומרים:
החומרים:
5 ביצים מופרדות
קורט מלח
מיץ מתפוז אחד
3 כפות שמן
כפית רום
כפית ווניל
1 כפית אבקת אפיה
חצי כוס קמח תפו"א
חצי כוס קמח מצה דק
הוראות הכנה
מערבבים היטב: חלמונים + מיץ + אבקת אפיה + שמן + ווניל ורום. משהים לזמן הכנת הקצף.
מקציפים היטב את החלבונים עם קורט המלח ועם הסוכר.
מוסיפים את הקמחים בעדינות לקצף ואח"כ מאחדים בקיפול עם תערובת החלמונים.
אופים בחום בינוני 160-170 מעלות ללא טורבו, עד שמזהיב. עדיף לא לבדוק עם קיסם, אלא לראות שהעוגה נפרדת מעט מהדפנות.