טורט שיפון לפסח

חדשות כיפה מיצמיצ 02/04/08 00:00 כו באדר ב'

מצרכים

טורט הכי פשוט שהיו מכינים אצלנו פעם-פעם כשלא היה מבחר גדול יותר של חומרים:

החומרים:

5 ביצים מופרדות

קורט מלח

מיץ מתפוז אחד

3 כפות שמן

כפית רום

כפית ווניל

1 כפית אבקת אפיה

חצי כוס קמח תפו"א

חצי כוס קמח מצה דק

הוראות הכנה

מערבבים היטב: חלמונים + מיץ + אבקת אפיה + שמן + ווניל ורום. משהים לזמן הכנת הקצף.

מקציפים היטב את החלבונים עם קורט המלח ועם הסוכר.

מוסיפים את הקמחים בעדינות לקצף ואח"כ מאחדים בקיפול עם תערובת החלמונים.

אופים בחום בינוני 160-170 מעלות ללא טורבו, עד שמזהיב. עדיף לא לבדוק עם קיסם, אלא לראות שהעוגה נפרדת מעט מהדפנות.

הערות

כתבות נוספות