שער החמישים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 12/04/06 00:26 יד בניסן התשסו

שאלה

לקראת ספירת העומר- מהו המקור לכך שלעתיד לבוא יתגלה שער החמישים של הבינה, ומה משמעותו של שער זה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

שער ה נ' - שער ה 50 של 50 שערי בינה קשור לעצם הספירה- אנו סופרים 50 יום כנגד המעלות שעלו בנ"י במדבר מ49 שערי טומעה ש 49 שערי קדושה.

שער הנ' הוא שער הבינה.
פירושו ראייה של יד ה', של השגחת והשפעת ה' המתגלה במציאות.

היכולת להתבונן במציאות, בכל מה שמתרחש, במהלכים ההיסתוריים, ולהבין כי הקב"ה הוא המכוון והוא הפועל אותם.
מעין הצצה אל מאוחרי הקלעים של העולם.

בהר סיני הייתה התגלות שכזו- כל עם ישראל וכל העולם גילה את הקב"ה.
גילה שהוא הוציאם ממצרים ולקחם לו לעם ונתן להם את התורה. וגילה כי הוא אלוקינו הנצחי ואנו עמו.
זהו השער שנפתח והוא שער ההתבוננות וההבנה.

וצריך עיון רב
ואין כאן מקום להרחיב.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן