פדיון הבן האם צריך / מותר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 25/01/06 12:56 כה בטבת התשסו

שאלה

בחורה יהודיה שנשאה לגוי,

נולד בנה הבכור לפני כשבועיים,

בנעוריה עברה הפלה בשבוע 8 להריונה.

על אף היותה חילונית, היא קרובה ליהדות ורוצה לערוך לבנה פדיון הבן.

מה הדין: האם מותר? האם צריך? במקרה כזה שהאב גוי - האם היא עצמה אמורה לבצע את הכל מול הכהן?

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום רב,

יש כאן שתי בעיות: פדיון בכור לאחר הפלה, ואבא גוי.

א. פדיון לאחר הפלה:
התשובה תלויה במצב העובר בשעת ההפלה.
במידה ובעובר לא ניכר ריקום איברים הבן שייוולד ייחשב בכור - וצריך לפדות אותו בברכה.
אם יש ריקום איברים - פודים בלי ברכה.וכן במצב שלא ידוע מה מצב העובר.
למעשה, צריך לגשת למורה הוראה שיבדוק טוב את הפרטים.

ב. מצוות פדיון מוטלת על האב, וכיוון שהוא גוי הרי שממנים את הרב או את בית הדין כשליחים לפדות את הבן.

לכן, את חייבת לגשת לרב המקום כדי שיורה לך כיצד לנהוג.

כל טוב

יזהר אשור ואבינח ברנר
צוות ישיבת הר ברכה