מהו איסור "חדש"

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 20/04/05 11:45 יא בניסן התשסה

שאלה

ראיתי באחד האריזות המיובאות מחו"ל מוצר שרשום עליו ללא חשש חדש האריזה היא כמו של וופלה

רציתי לדעת מה זה ללא חשש חדש?

תודה וחג שמח

תשובה

חדש אסור מן התורה. חדש הוא אחד מחמשת מיני דגן: חיטה, שעורה שיפון ושיבולת שועל וכוסמין (לא כוסמת!)
כאשר זורעים אותו לאחר חג ראשון של פסח אסור לאוכלו עד י"ז בפסח הבא שהוא יום הקרבת קרבן העומר. זאת אומרת שאם זרעו אותו מיד לאחר פסח יקצרו אותו בערך בחודש תמוז-אב, ויהיה אסור משך שמונה חדשים באיסור דאורייתא לאוכלו.
איסור זה שייך לא רק בארץ ישראל אלא בכל העולם כולו ולכן צריך זהירות מופלגת שלא להכשל באיסור חמור זה. עיין עוד במשנ"ב סימן תקט סעיף י'.
ולכן יש להקפיד שכאשר קונים מוצרים מחו"ל (ועדיף לקנות רק תוצרת הארץ) יהיה כתוב עליו "ללא חשש חדש".