לומר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/10/05 18:10 יג בתשרי התשסו

שאלה

שלום לרב. יש לי 2 שאלות בקשר לדברים שלא נוהגים לומר:

1. האם אסור לומר את השם של מחלת הסרטן וצריך לקרוא לה "המחלה" כפי שרבים נוהגים?

2. האם אסור לבטא בשפתיים ולכתוב את המילה א-ל וחייב לשים מקף בין 2 האותיות?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

1) מותר לומר. ויתכן שיש אנשים שהמילה הזו מרתיעה אותם או מעוררת בהם אסוציאציה קשה ולכן הם נמנעים.
2)לא חייבים לשים מקף בין האות אלף לאות למד בסתם מילה .ויש שמחמירים .ותבוא עליהם הברכה. ולפעמים חייבים לשים מקף בכדי לגרום שלא יהיה כתוב שם השם ואח"כ הנייר יגיע ח"ו לבזיון ולא לגניזה .

בברכה,

עוזיאל

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן