שמירת הנפש

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 13/05/04 10:15 כב באייר התשסד

שאלה

כתוב "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם", אנחנו צריכים לשמור על עצמינו ולהזהר לא להסתכן, לברוח מכל מצב שיכול להרע לנו. מה זה בעצם התישבות בהתנחלויות? בכך אנחנו מתקבים לערבים.. ומסכנים את עצמינו..זאת מצוה מאד גדולה להתישב בארץ ואני בטוחה בזה, לפי דעתי כן צריך לגור בהתנחלויות, אבל איך מסבירים לאנשים שאומרים שאנחנו סותרים את עצמינו? שאנחנו רק מתקרבים לסכנה ולא מתרחקים ממנה..?

תודה מראש,

אפרת

תשובה

שלום רב
שמירת חייו של אדם הוא ערך חשוב מאד בעולמנו ועל כן הוא דוחה כמעט את כל התורה כולה.כמעט את הכל אבל לא את הכל.הוא אינו דוחה עבודה זרה או גלוי עריות או שפיכות דמים.והוא גם אינו דוחה את מצוותיה של האומה.כאשר ציוה אותנו ה' להילחם על הארץ ולמחות את שבעת העמים שהיו כאן הוא ודאי ידע שיהיו כאן הרוגים וכן בכל מצוותיה של תורה העוסקות בקרב ולכן אין כל קשר בין ערכם האמיתי של חיי הפרט לבין חיובו לצאת לעזר אחיו בקרב.