הקדמת טבילה | דחיית טבילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 04/05/17 22:15 ח באייר התשעז

שאלה

שלום,

הייתי צריכה לעשות הפסק טהרה ביום רביעי אבל נזכרתי מאוחר לכן עשיתי הפסק שוב ביום חמישי אני צריכה לטבול ביום חמישי הקרוב בעוד יומיים, אבל יד לי בר מצווה של אחיין שלי לכן לא אוכל לטבול ביום זה.

הבעיה שיש שבת חתן מיד אחרי ולא אוכל לטבול גם בערב שישי השאלה אם אפשר לדחות את הטבילה למוצש או להקדים ליום רביעי.???

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום,

אם נזכרת ביום רביעי עד 13 דקות מהשקיעה - יכולה את לטבול ברביעי.

אחרת- השתדלי לטבול ברביעי לפני הבר מצווה, או מאוחר אחריה (אפשר להתקשר לבלנית שתפתח לך במיוחד את המקווה מאוחר).

[חשוב מאוד לטבול בזמן] ולא לאחרה בשום פנים.

(מקורות: ב״ח, ערוך השלחן | אגרות משה | באר משה שטרן ה״ע נח | משנה ברורה סימן רמ סעיף קטן נד)

בהצלחה!