ספירת העומר יומיים רצוף בבוקר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/04/17 21:38 ד באייר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

ביום ה-17 לעומר ספרתי בבוקר ללא ברכה, ולמחרת ביום ה-18 לעומר ספרתי גם כן בבוקר ללא ברכה, אך לא פספתי את הספירה, האם אני יכול להמשיך לספור עם ברכה בשאר הלילות?

(שכן מצד אחד שמרתי על רצף הספירה ולכן זה נקרא ספירה, אך מצד שני זה היה יומיים רצופים.

אני יציין שראיתי שהברכה כשלעצמה היא עבור כל יום בפני עצמו ולכן יש עניין בלהמשיך לספור עם ברכה עבור אדם שפספס לילה אחד אך ספר בבוקר לא ברכה, שימשיך לספור עם ברכה בשאר הלילות והבעיה של להמשיך לספור ללא ברכה היא עבור יהודי שכלל לא ספר גם בו ביום, השאלה מה קורה עבור יהודי שספר פעמיים בו ביום ולא בלילה?

תשובה

לשואל שלום

[יכול אתה להמשיך ולספור בברכה].

כל עוד לא עבר עליך יום שלם שלא ספרת (בברכה או בלי) - יכול אתה להמשיך ולספור בברכה.

(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן תפט סעיף ז-ח | נושאי כלים שם)

בהצלחה!