שקר טופס שירות לאומי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/04/17 16:36 כג בניסן התשעז

שאלה

יום טוב כבוד הרב.

כדי לקבל פטור מהצבא, הייתי צריכה לחתום מתחת לכמה דברים ב"תצהיר שירות בטחון" ובכך להצהיר עליהם. אחד מהם היה "טעמים שבהכרה דתית מונעים אותי מלשרת בשירות בטחון", אך הסיבה שאני מעדיפה שירות לאומי, היא שזה נשמע לי טוב יותר גם/רק מסיבות אחרות. כלומר, אני דתייה, אבל נמנעתי מלשרת בצבא כי שירות לאומי נשמע לי יותר טוב.

אם כן, האם הצהרתי על דבר שקרי? האם אסור לי לשרת בשירות לאומי?

תודה רבה.

תשובה

לשואלת שלום

יישר כח על הרגישות לדבר שקר, גם בטפסים רשמיים שלעיתים אנשים דשים בעקבם בחושבם ששקר זה רק בדיבור. אכן [שקר הוא גם בכתב].

במקרה שלך, דעתי היא ש[מותר] לך לסמן את הקוביה "טעמים שבהכרה דתית מונעים אותי מלשרת בשירות בטחון".

אמנם אין זו הסיבה ללכתך, אך משפט זה הוא דבר נכון מאוד שהמסגרת הצבאית מאתגרת עד כדי מצמידה לקיר את ההלכה היהודית.

עלי והצליחי! כל הכבוד.