מחנה קיץ בתשעת הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/04/17 06:43 כח בניסן התשעז

שאלה

שלום הרב,

אנו קבוצה של בני נוער מתנועת הנוער "עזרא" שמקימים בחופש הגדול מחנה קיץ לילדים עם צרכים מיוחדים. מועד המחנה נקבע לתשעת הימים (ד´ אב עד ז´ אב) בשל היותנו קבוצה גדולה של שמינסטים שמתארגנים לשירות הלאומי, לישיבות וכן לצבא זה המועד שהתאפשר לנו.

על מנת שנוכל להערך למחנה אנחנו צריכים לעשות הזמנות ספקים כבר מעכשיו, קייטרינג, אטרקציות ומקום לינה.

על מנת שנדע להתארגן למחנה ע´´פ כללי ההלכה נשמח אם תוכל לשלוח לנו מה מותר לעשות ומה אסור לעשות במחנה שכזה שחל בתשעת הימים.

בנוסף במחנות שכאלה נהוג גם שמיעת מוזיקה לעורר את הילדים נשמח להתייחסות גם בפן הזה.

תודה מראש.

אביתר.

תשובה

שלום וברכה

כהקדמה לתשובה אשמח אם תקראו את:

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=10550

ואת:

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=29324

הם יתנו לכם רקע וחיזוק גדול למה שאתם מתכוונים לעשות. יישר כוח גדול

קשה מאוד לעסוק בפרטי פרטים של הלכות, בשל העובדה שלא ציינתם בשאלה מה אתם מתכוונים לעשות, ועל אלו נושאים יש לכם ספקות.

מה שאכתוב הוא בראשי פרקים בלבד, וכשתהיינה שאלות ספציפיות אשמח לענות:

א. נקודת המוצא היא שימי בין המצרים חלים גם בקייטנה לילדים בעלי צרכים מוגבלים. הם לא מחוץ להלכה. אשמח אם תקראו את היסוד הגדול שלמדתי מדברי הרב גורן זצ"ל בנושא הזה, בפיסקה הקצרה העוסקת בחיילים: https://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=5214

ב. מה שנדרש לצורך הקייטנה לילדים אלה – מותר לעשות. הכוונה היא ללונה פארק, פארקי מים, אטרקציות וכדו´.

ג. לגבי מוזיקה פומבית: אם מדובר במוזיקה מכוונת ליעדה – להעיר את הילדים וכדו´ – מותר; אם מדובר באירועי שמחה פומביים – צריך להכיר טוב את המציאות כדי לפסוק, אבל נקודת המוצא היא שלא.

ד. ישנה חשיבות שבד בבד עם הקייטנה גם ילדים אלה יהיו שותפים בענייני חורבן ירושלים – לפי כוחם ויכולתם.

ה. המדריכים צריכים להיות שותפים עם הילדים בכל דבר, למען ביטחונם חינוכם ואהבתם, ובד בבד למצוא דרכים לחזק את האבלות על החורבן ואת הקשר שלהם לירושלים ולאבלות עליה.

כל טוב