מכונת קפה בעבודה לאחר פסח

חדשות כיפה רבני בית הלל 29/06/17 18:51 ה בתמוז התשעז

שאלה

שלום

במכונת הקפה של קפסולות שיש במשרד השתמשו עמייתי לעבודה (שאינם שומרים תורה ומצוות) במהלך הפסח. הם השתמשו גם בקפסולות שאינם כשרות לפסח (תוספת טעם וניל).

האם מותר לי להמשיך להשתמש במכשיר עתה, לאחר הפסח?

תודה

אלה

תשובה

שלום וברכה

סביר להניח שקפסולות של קפה שאינן כשרות לפסח אינן מכילות חמץ. זאת ועוד, גם אם מדובר שהיה בהן מרכיב של חמץ אינן אוסרות את הכלי לכל השנה. כלים של חמץ אסורים בפסח אבל כלים שבושל בהם חמץ במהלך הפסח לא נאסרו לאחר הפסח. יותר מכך, אם בשלו בכלי חמץ בפסח ישנן שיטות שאם בשלו בכלי שאינו בן יומו מותר לאכול את התבשיל בפסח עצמו.

לסיכום: מכונת קפה שהכינו באמצעותה קפה בקפסולות, שאינן כשרות לפסח במהלך הפסח אינה נאסרת לשימוש לאחר הפסח. מותר להשתמש בה לאחר הפסח כרגיל.

התשובה ניתנה ע"י הרב מאיר נהוראי יו"ר רבני בית הלל ורב המושב משואות יצחק