חזרתי בתשובה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/04/17 15:14 כה בניסן התשעז

שאלה

שלום,

אני בן 14 וחזרתי בתשובה מהבר מצווה ואני נכנסתי לזה, אני לא שם כיפה, ואני בסביבה של חילונים, והמשפחה שלי מסורתית אבל לא שומרים שבת, בבית ספר זה קשה לי להיות עם כל החילונים, זה עצוב לי איך שהם לא מקיימים מצוות ופוגמים בכל העולמות העליונים, בהתחלה ניסיתי להסביר לכולם שזה האמת של העולם, אבל הם חושבים שהם פטורים ממצוות, אני מנסה לא לדבר עם אף אחד כדי לא להיות מושפע מהם, ולפעמים אני מנסה להסביר להם שצריך לשמור שבת וכל זה והם לא מקשיבים...

גם אמא שלי לא כל כך מקבלת את זה,

כל התהליך שעברתי לקח שנה ועכשיו יש לי אורח חיים שאני מרגיש איתו שלם ויותר טוב לי ככה והשם עשה איתי חסד שזיכה אותי לדעת את האמת.

ואני רוצה לשים כיפה וציצית ולא להסתיר מההורים שלי כל מצווה שאני עושה, או מברך על אוכל "בסתר", מה הייתם ממליצים לי לעשות?ואני גם קצת מתבייש מההורים שלי.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שזכית להתחזק בעבודת ה´, ועליך בעז"ה להמשיך

ולהתחזק בדרך הנכונה והאמת.

כמובן שאין לך מה להתבייש מהורייך או מהחברה שסביבך,

כאשר אתה מקיים תורה ומצוות.

על כן עליך מצד אחד להמשיך ולהתחזק בדרכך, למרות

שהסביבה שלך, לא מקבלת זאת בקלות.

ומצד שני כמובן שתמשיך לכבד את הורייך ואת סביבתך, תמיד.

ברכה והצלחה