שמע ישראל

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/04/17 14:51 כה בניסן התשעז

שאלה

שלום רב,

בכל בוקר ולילה אני נוהגת לומר את תפילת ה´שמע ישראל´, אני לא דתייה אלא מסורתית הבאה מבית מסורתי אבל אני מנסה להתחזק לאט לאט.

לאחרונה אני רואה המון אנשים (בעיקר חיילים בתחנה מרכזית בבוקר) כאשר לאחר שמתפללים וקוראים שמע ישראל עם הידיים המכסות את העיניים הם מעבירים את היד לעין ימין ואחכ לעין שמאל ולבסוף מנשקים, רציתי לשאול אם יש לפעולה זו פירוש מסויים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

כיסוי העניים בזמן אמירת שמע ישראל, מטרתו לעזור לנו לכוון כמו

שצריך בפסוק חשוב זה. שבו אנו מקבלים עול מלכות שמיים,

וייחודו של ה´.

העברת הידיים על העניים, ונישוק היד, אינו חובה, אך יש בו

חיבוב מצווה.

ברכה והצלחה