יום העצמאות קרב ובא- מה אפשר לעשות בתוך כל הפריצות הזו???

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/04/17 10:10 כד בניסן התשעז

שאלה

עוד מעט יום העצמאות, ובני נוער דתיים רבים לא מוצאים משהו מועיל לעשות עם עצמם, משהו רוחני או מיוחד, והולכים ביחד עם כולם להופעות שונות בעלות רוח יותר ובעיקר פחות ופחות...

מכירים רעיונות ל- מה אפשר לעשות עם עצמנו בערב הזה?!

מרגיש שאין מענה לבני נוער בנושא... וחבל.

חבל על בני נוער שמבזבזים את הזמן שלהם... רעיון למשהו אחר לעשות בערב הזה בזמן שכולם הולכים לעשות שטויות??

מכירים אולי מקומות שעושים בהם משהו משמעותי קצת יותר...?

לא נראה לי שאני היחידה שמרגישה שזה ערב מבוזבז ומבאס.

אשמח אם תוכלו לפרסם לא רק לי אלא גם לשאר בני הנוער. תודה בכל מקרה...

תשובה

שלום לך

כל הכבוד על האכפתיות ועל הרצון לעשות משהו משמעותי ביום הגדול והקדוש הזה - יום העצמאות.

קודם כל, כדאי מאד שתמצאי בנות נוספות שמרגישות כמוך וביחד תוכלנה לשבת ולחשוב על רעיונות לעשיה חיובית.

אנחנו יכולים להציע שני רעיונות.

רעיון ראשון - לראות את סדרת ´עמוד האש´ - יש פרקים שלה ביוטיוב - ומתוך כך לדון על הדרך המופלאה של תקומת מדינת ישראל ועם ישראל

רעיון שני - ללמוד ביחד את הספר של הרב יואל בן נון שנקרא ´נס קיבוץ גלויות´. יש שם גם ´מקראה´ שאפשר ללמוד ממנה קטעים רלבנטיים.

כמובן, יש גם לא מעט ספרי קודש שעוסקים בנושאים החשובים האלו של מדינה ותחייה. כדאי קצת לחפש בספרייה התורנית הקרובה אליכם

בהצלחה רבה, נשמח לשמוע רעיונות נוספים מהגולשים

טוביה

tsbias1@Gmail.com