שאלה שקשורה לפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/04/17 18:11 יד בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני השנה אמורה להיות בליל הסדר בבית של חילונים (אני בעצמי בעלת תשובה) האוכל בליל הסדר השנה כשר לפסח בלי קטניות. המנות שהוזמנו לליל הסדר מגיעות מבית מלון (במיוחד לכבודי הם הזמינו הכל משמה) דברתי עם המשגיח של המלון שממנו האוכל מוזמן.

השולחן אי"ה ינוקה ותהיה עליו אי"ה בסדר מפה נקיה.

את המנות שלי אני אולי אחמם לפני הסדר בפלטת שבת שלי.

עם זאת,

המנות של שאר האורחים כנראה יחוממו בתנור שאינו מוכשר ומנוקה לפסח (של בעלי הבית)

האם יש בעיה לאכול איתם על אותו השולחן בליל הסדר?

כולם אוכלים בליל הסדר השנה אוכל כשר לפסח והאוכל שלי יחומם על ידי,

אך האם יש בעיה לאכול על אותו שולחן כשהאוכל שלהם שהם אוכלים- כשר לפסח אך מחומם בתנור שאינו מוכשר ומנוקה לפסח?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר לאכול ביחד, ובלבד שיצויין במפית או סימון אחר מהו האוכל הכשר.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ