הקפות בשמחת תורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/17 19:27 ב בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול שאלה לגבי חג שמיני עצרת.

ישנו מנהג בקהילה שלנו להתחיל אחרי מנחה של החג את הקפות ולא לסיים 7 הקפות.. להגיע לערבית להתפלל ערבית ואחרי ערבית להמשיך ולהשלים ל7 הקפות ברוב הדרת מלך, האם אפשר למצוא מקור מוסמך למנהג.. או שזהו מנהג טעות ויש לבטלו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מנהג הקפות אין לו מקור אלא מדברי האר"י כפי שהביא ר"ח וויטאל בשער הכוונות, ועיקר ההקפות היו במוצאי שמחת תורה, אמנם נהגו בימינו גם ביום שמחת תורה בגלל בעל חמדת הימים (טעות בהעתקה). והיה גם מנהג בבגדאד,קהילות הספרדים והמזרח בירושלים שעשו אחר מנחה של שמחת תורה והמשיכו עד הלילה. עיין בספרו של א. יערי תולדות חג שמחת תורה עמ´ 281) ועוד שהביאו מנהג זה.

אין בכך טעות כל קהילה ומנהגיה ובלבד שיתנו כבוד לתורה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ