הגנה על חבר טוב מפגע

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 22/03/17 10:52 כד באדר התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני במצב נואש לעזור לאדם מיוחד עבורי. הוא היה בזוגיות בת שנה עם אישה שנהגה להתעלל בו נפשית ופיזית, ובגללה התרחק מחבריו ומשפחתו. עד שהצליח לצאת מקשר הזה ולהיות במקום יותר טוב, האישה התחננה שיחזור אליה והוא השתכנע. הוא מרגיש אליה אחריות מסויימת ומוכן להקריב את נפשו.

אני מבקשת תפילה או ברכה שתגן עליו מכל פגע, שיתפתח בנפשו כח חיובי, שיתקרב לאנשים שאוהב.

אשמח לעזרה

ד.ד

תשובה

שלום ,

לכל עניין אנו צריכים ללמוד מיעקב אבינו שהכין עצמו לשלושה דברים: דורון תפילה ומלחמה.

מלבד התפילה יש לנו לפעול בדרך כל הארץ בכדי לטפל בנושאים. לכן, חשוב מאד לפנות לסמכות כל שהיא שיש לה השפעה על אותו אדם.

בשורות טובות

יוגב כהן

הר ברכה