מכנסיים וחצאיות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/03/17 21:26 טו באדר התשעז

שאלה

שלום רב,

אני הרבה זמן יחסית הולכת עם חצאיות לא ארוכות מידי אך גם לא קצרות (משתדלת שיהיו עד הברך..)כבר תקופה ארוכה יש לי מעין מלחמות עם עצמי האם להמשיך ללכת עם החצאיות או לעבור למכנסיים?.אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על הנושא וזה ממש קשה לי מצד אחד אני יודעת מה החשיבות של הדבר אבל מצד שני אני מרגישה שאני כבר לא עושה את זה מרצון אלא מתוך הרגל ואני לא כנה עם עצמי.. אני יודעת שאם אני ילך עם מכנסיים אין מצב שאני ישים מכנסיים קצרים או חשופים וצמודים אלא רחבים.. אבל עדיין אני מרגישה שזאת החלטה מאוד קשה בשבילי שמתסכלת אותי.

מה עליי לעשות?

תודה רבה

תשובה

שלום

מכנסיים הן איסור גמור לנשים, אך הן עדיפות על חצאית שמעל הברך שהיא איסור חמור הרבה יותר.

החלטה קשה, משום שההתלבטות מגיעה מבירור הזהות של עצמך. עליך להכריע שאת יראת השם, וממילא לעבור לחצאיות בלבד, צנועות. ואת היצר הרע להכניע, ולהאכיל אותו בעשיה שמחה וביטוי כוחות החיים בטהרה.

כל טוב