אוכל כשר לפסח לכלבים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 13/03/17 19:07 טו באדר התשעז

שאלה

בס"ד

שלום.

בעניין האוכל הכשר לפסח לכלבים.יש לי כלב גזעי שאוכל אוכל מיוחד. בעבר לאחר החלפת האוכל היה בסכנת חיים מאז אוכל סוג מסויים מאוד. במרכיבים יש גריסי פנינה.

מה ניתן לעשות עם האוכל שלו? האם ניתן להמשיך להביא לו?

אשמח לתשובה

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

איסור חמץ כולל גם איסור הנאה. לכן, אסור להאכיל את בעלי החיים שנמצאים תחת רשות האדם בחמץ בפסח.

המאכל שציינת מכיל גרעיני שעורה (פנינה), וסביר להניח שהוא החמיץ בהכנת מזון לכלבים. כך שהוא נחשב תערובת אוכל המכילה חמץ ממש (ואולי גם ניכר בעין) והיא אסורה לשימוש בפסח.

לכן, העצה הטובה למקרה שלך היא להאכיל במשך 7 ימים את כלבך באוכל שטוב גם לבני אדם, עופות, דגים ובשר. כך גם נאמר לי ע"י אדם הבקיא בענייני בע"ח.

בברכה

יוגב כהן
הר ברכה