שמחות בימי בין המצרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/03/17 11:53 יב באדר התשעז

שאלה

שלום,

בן זוגי ואני עתידים להתחתן ביום י"א באב ויש לי שאלות בנוגע לסעודות ושמחות בימי בין המצרים, תשעת הימים ושבוע שחל בו:

1. האם מותר בתשעת הימים, או בשבוע שחל בו ט' באב, לערוך סעודת חינה? (יש לציין שמדובר בסעודה מצומצמת, כ-50 איש, במידה והדבר משנה). במידה וכן, האם ניתן לאכול בשר ולשתות יין, לשיר/לנגן/לרקוד?

2. האם מותר לערוך סעודת שמחה לאחר המקווה, כאשר יום הטבילה נערך בשבוע שחל בו ט' באב? במידה וכן, האם מותר לנגן/לשיר/לרקוד ולנהוג מנהגי שמחה נוספים?

אודה לתשובה,

עדי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לטקס החינה אין מקור בהלכה.
גם לשמחה שלאחר המקווה לא מצאתי מקור בהלכה.
לכן כל מה שאסור בתשעת הימים או בשבוע שחל בו אסור גם באירוע זה (כל עדה ודרכה).
אסור לאכול בשר ולא לשתות יין, לא להשמיע מוזיקה ולא לרקוד.
מזל טוב!!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן