ריב עם האמא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/03/17 14:13 יא באדר התשעז

שאלה

אהלן, אני יוצא עם מישהי כבר שנה וחצי. בתקופה האחרונה היא רבה עם אמא שלה, לא ממש רוצה להכנס בתוך אבל ממש כואב לי לראות אותם במצב הזה שהם לא מדברים. חברה שלי טוענת שהאמא פשוט מתערבת בכל דבר ומתווכחת על הכל, ובשביל לא לריב איתה (כי היא אישה מבוגרת וחולה והיא מפחדת שיקרה לה משהו בגללה) היא מעדיפה לא לדבר איתה. רציתי לדעת איך אפשר להשלים בינהם ושאני אתערב כמה שפחות (ובלי לשבר עם האמא) .. ממש חשוב לי שיהיה בבית שלהם שלום, אני מרגיש לא בנוח שהן לא מדברות..

תודה ואשמח לעזרה.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על היוזמה לעשות זאת.
אני לא מומחה בתחום, וגם מומחה לא היה יכול לטפל בנושא זה ללא הכרת הנפשות הפועלות - האם וביתה - ובעיקר, עד כמה שתיהן מוכנות ללכת ביחד לטיפול משפחתי, עד כמה הבת רוצה להגיע למקום טוב יותר וכדו'.
אכתוב אפוא רק את העזרה הראשונה: כיוון שהקשר שלך הוא בעיקר כמובן עם ביתה של אותה אם, הדבר הראשון שנכון לעשות הוא להקשיב לה: לכאב שלה, לסיבות שהביאות לתסבוכת, להחלטה שלה וכדו'.
בלי שותפות שלך והקשבה שלך - לא יהיה לך מקום בניסיון לעשות משהו.
לאחר מכן, ביחד איתה, לשאול האם יש לפעמים מצבים טובים, מה מאפיין אותם, מה אפשר לעשות כדי שיהיו יותר מצבים כאלה וכדו'. בדרך זו, אתם ביחד הופכים את הגרעין הזה למקור של צמיחה.
ואם תצליח להציע שביחד ילכו לטיפול משפחתי - זה יהיה הטוב ביותר

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב