קריאת "ואברהם זקן" לחתן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/03/17 12:03 יא באדר התשעז

שאלה

בס"ד

שלום לרב

השאלה נשאלת מטעם ועד בית הכנסת ע"ש הרב ראובן פינטו באשדוד - בית כנסת בו התפילה היא נוסח יהדות מרוקו.

בחור המתפלל קבוע בבית הכנסת עומד להנשא - בשעה טובה ומוצלחת.

לקראת שבת החתן שתערך בבית הכנסת שלנו בעזרת ה', ביקש החתן לקרוא בעצמו את פרשת "ואברהם זקן" שקוראים לחתן - הן את המקרא והן את התרגום.

שאלתנו - האם זה נכון הלכתית שהחתן יקרא, או שצריך שדווקא אחרים יקראו לו?

בכבוד רב ובתודה רבה!

תשובה

לשואלים שלום
ראשית כל אברך את החתן ברכת מזל טוב, בשעה טובה. יהי רצון שיהיה ביתם מלא קדושה וטהרה, נחת ושמחה. אמן.
[המנהג הוא ששני מתפללים אחרים קוראים את הפרשה ותרגומה].
הסיבה לכך היא שאין אדם מברך את עצמו, אלא [אחרים מברכים אותו] ומורידים שפע מבורא עולם לביתו החדש. השפע אליי מגיע בעזרת זולתי.
כל טוּב