האם כוחות ההצלה מטפילים במת בשבת?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/03/17 16:51 י באדר התשעז

שאלה

האם כוחות ההצלה מטפלים במת בשבת? האם זה משנה אם זה חייל או אזרח? האם יש מחלוקת בעניין זה? מה הדינים לטיפול בנפטר בשבת ברחוב/ בבית / בביהח. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

זה נושא סבוך מאוד.
בשל כך, אכתוב רק את הכותרות.
על פי ההלכה גרידא, נקודת המוצא היא שלא מטפלים במת בשבת, לאחר שנקבע מותו בוודאות. כמובן שאם יש ספק - זו משנה מפורשת שמטפלים באופן מלא, אולם אם אין ספק - לא מטפלים.
לזה יש חריגים. לגבי טיפול בחללי צבא - נכתבו כבר מאמרים רבים על ההיתר לטפל בהם בשבת, בשל המשמעות החמורה של גופות מוטלות בהפקר; כך גם בנפגעי פעולות טרור.
לאחרונה היה טיפול בגופות באסון קריסת החניון ברמת החייל, דבר המלמד שהסוגיה סבוכה יותר.

כל טוב