יעוץ והדרכה - לקיחה מאבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/03/17 12:37 ד באדר התשעז

שאלה

שלום הרב יש לי שאלה מסוימת לגבי מעשה שהיה

בעבר הייתי לוקח את הגראס של אבא ללא ידיעתו. הייתי מעשן ומוכר.

עכשיו אני מרגיש שאני רוצה לפתוח דף חדש עם הבריאה והשכינה

ולעשות צעד לכיוון ישיבה רציתי לדעת מה עלי לעשות? ואיך אוכל לכפר לטובת אבא שלי על כל הצער וכמובן איך להחזיר את כל מה שאבד?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון שלך לתקן.
ומה עוד, שאת הצעד הראשון אתה כבר עושה - בעצם הרצון שלך לשנות את המצב.
גם הצעד השני נמצא במכתב שלך: קודם כל לעזוב את המעשים הקודמים, לא לקחת יותר, לא להשתמש יותר, להיגמל הן מהעישון והן מהלקיחה, ולפתוח דף חדש לגבי העתיד.
כאשר תרגיש יציב יותר ביחס להחלטות החדשות שלך, ותמצא את עצמך לא נופל מחדש בדברים שנעשו בעבר - אז תחזור, וננסה למצוא דרך כיצד לתקן גם את העבר.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב