לימוד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/17 18:15 כו בשבט התשעז

שאלה

כתוב בשבת ל

שכאשר אדם לומד הוא צריך ללמוד ביראה ,הבעיה שלי שאני היתרגלתי ללמוד בשמחה וקשה לי ללמוד ביראה עד כמה שאני מנסה אשמח שתיכתוב לי שיטות כיצד אפשר לירא בלימוד

שאלה 2-כתוב באותו מקום שמי שלא לומד ביראה ישלח לגיהנום

,אבל האם זה נוגע להיום שהרי היום מי שלומד תורה זה דבר ענק לא כמו פעם שזה היה מובן מאליו

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אדם צריך ללמוד בכל דרך שהוא יכול וקולט. יש יראה שבאה מתוך שמחה, ולכן עדיף ללמוד בדרך שאתה מצליח בה, ואי"ה במשך הזמן תבחר את הדרך המיוחדת לך, ולכל אדם יש את הנתיב שלו בתורה.

שבת שלום וחודש מבורך
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ