בחירה חופשית שאלות אמוניות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/02/17 13:59 כו בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב!

יש לי שאלה.

אם ה' נותן לנו בחירה חופשית, אז למה הוא מעניש אותנו?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב!

מדובר כאן על תוצאות של מעשים שאנחנו עושים.
קוראים לזה 'עונש' - כי למעשה רע יש תוצאה רעה. אבל זה לא כמו עונש שמקבלים מהמורה (אתה מאחר לכיתה והמורה משאיר אותך בהפסקה). העונשים של התורה הם תוצאות - כמו תלמיד שלא ילמד ובסוף יכשל במבחן.
יש לו בחירה אם ללמוד או לא ללמוד - אבל כשהוא בוחר לא ללמוד יש לכך תוצאה.
כמו אדם שמאחר לתחנת הרכבת ומגלה שהרכבת נסעה - זה לא עונש מיוחד עבורו - זו תוצאה: הוא אחר והרכבת נסעה, עכשיו כאילו יש לו 'עונש' = להמתין עוד שעה לרכבת הבאה.
כתוב בספר דברים (ל; יט): "...הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה וּבָחַרְתָּ בַּחַיִּים לְמַעַן תִּחְיֶה אַתָּה וְזַרְעֶךָ."
יש לאדם בחירה בין טוב לרע. התוצאה של הבחירה היא: חיים או מוות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן