מוזיקה על פי ההלכה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 14/02/17 18:22 יח בשבט התשעז

שאלה

יש להקה לועזית שיש כמה שירים שאני ממש אוהבת. הם מדברים על התמודדות עם מצב נפשי, דיכאון וכ'ו וזה ממש משחרר אותי מבחינה זו.

אך יש גם ללהקה שירים שאני סולדת מהם מאחר ויש בהם ביטוים כמו "אף אחד לא שומע אותנו שאנחנו מתפללים בלילה", "חסר הפנים לא יציל אותך" ודברים בסגנון... לכן אני גם לא שומעת לשירים האלו כי זה לא מדבר אלי.

רציתי לקנות אלבומים של הלהקה אבל מצד שני כלולים בהם גם את השירים שאני סולדת מהם.

מבחינה רוחנית, אני לא בירידה וזה לא משפיע עלי או מדרדר אותי באמונה ובדת. אני לא מתרגשת משירים האלו [ אני גם לא שומעת להם אז...] מצד שני אני חושבת שזה לא ראוי לקנות את האלבומים גם אם יש שירים שאני מאוד אוהבת שבהם אין בהם ביטוים נגד אמונה\דת\הבורא.

מה לעשות ? אני מממש בדילמה אם לקנות את האלבומים או לא?

תשובה

שלום וברכה,

ישנה בעיה לשמוע, או לקנות אלבומי שירים, שיש בהם דברים
שאסור לנו לשמוע. כגון שירים שיש בהם דברי כפירה, ע"ז,
או דברים שאינם צנועים, גם כאשר זה מחזק את רוחנו, באותו
הזמן.
על כן על פי מה שאת מתארת, ישנם באותם אלבומים, דברי כפירה
ושטות. וגם אם אינך שומעת בפועל את השירים הבעייתיים, את
מחזקת ידי עוברי עבירה, וזו בעיה.
אני מאחל לך, שתמצאי את השירים הטובים שיחזקו את נפשך
ואת רוחך בדרך המותרת והטובה.

ברכה והצלחה