פנייה לבית משפט

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/02/17 15:01 יב בשבט התשעז

שאלה

לכבוד הרב שלום,

שכנה בבניין בנתה על הגג המשותף, כאשר ביקשה האישור התנאינו אותו בתשלומי איזון.

לאחר שסיימה לבנות ולא שילמה פנינו לבית דין, היא כל פעם ביטלה הזימון, בחרה בית דין אחר ועוד, לבסוף כשכבר התחיל הדיון ניסתה כל הזמן למצוא טענות משונות, בית הדין פסק שצריכה לשלם ואז היא הודיעה שלא מכבדת הפסק, בעקבות כך בית הדין נתן לנו אישור לפנות לבית משפט.

התחלנו בתהליכים, פנינו לעורך דין וכדו'

ואז (לאחר 3 שבועות) שלחו לנו הבית דין מכתב שהיא מבקשת לחזור לבית דין ולערוך איתנו שוב דיון.

שכנה זו הצהירה כבר כמה פעמים שתקבל דבר הדיינים רק אם הפסק ימצא חן בעיניה, אמרה על הדיינים שהם שקרנים, ביזתה אותנו לפני אנשים והעבירה אותנו יותר משנה של צער ועגמת נפש

האם אנחנו צריכים לחזור לבית הדין או יכולים להמשיך לבית המשפט ולסיים עם זה?

תודה רבה

תשובה

שלום
מכיון שבית הדין הוא זה שנתן לכם את האישור לפנות לבית המשפט, נראה לי שמן הראוי לחזור אליהם ולשאול אותם את השאלה הזאת (עם כל הפירוט שפורט לעיל).
בהצלחה רבה