הדרכה טבילה במקווה (גברים)

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 03/02/17 05:45 ז בשבט התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני בן 13, כחלק מתיקון עוון זרע לבטלה, אחד מהתיקונים הרצויים זה טבילה במקווה.

אני בן להורים לא דתיים וגם לא ממש שומרי מסורת, כך גם המשפחה. ברוך השם אני קרוב מאוד לבורא עולם וכל לילה מתעמק בשיעורי תורה באינטרנט של שעתיים ויותר, מניח תפילין כל יום, שומר שבת, שומר את העיניים, הולך עם כיפה וציציות בחוץ עם גאווה מבלי להתבייש מכל העמאלקים שבחוץ (כמובן לא מהיום להיום, רק כשהרגשתי מוכן).

אז ככה- אני רוצה ללכת לטבילה אך איני יודע דבר וחצי דבר על טבילה במקווה. אני ממוצא ספרדי.

אשמח אם רבינו ידריך אותי, בהתחשב בעובדה שאיני יודע דבר.

תשובה

לשואל שלום
אשריך על ההתקדמות! כל הכבוד שאתה מודע לעצמך ולקצב הנכון. מאחל לך הצלחה רבה בהתקרבות לאבא שבשמיים.
הערה קטנה - אין עמלקים בחוץ, יש יהודים יקרים שלפעמים לא קל להם לקבל שינויים בסביבה. אפשר להבין אותם.
הדרכה בנושא טבילה במקווה:
א. עד גיל 15 אני ממליץ [ללכת יחד עם חבר] ולא לבד. הסיבה לכך היא שלצערנו יש אנשים שאינם בריאים בנפשם ועלולים לפגוע.
לכל הפחות בפעמים הראשונות.
ב. עליך לברר (יש רשימה באינטרנט) היכן נמצא המקווה הקרוב לביתך, מומלץ לוודא שיש לו אישור ממשרד הבריאות.
לרוב, כניסה למקווה כרוכה בתשלום (10-20 שקלים).
ג. קודם הגיעך למקווה, כדאי לעשות חשבון נפש ותשובה גמורה על החטא (וידוי בפה, חרטה עמוקה, עזיבת החטא וקבלה לעתיד).
ד. במקווה יש שני אולמות: אחד המיועד להנחת הבגדים העליונים והתארגנות, והשני מיועד לשטיפה וטבילה.
בשולחן ערוך מופיע [כלל חשוב: יש לשמור על צניעות], אפילו שיש רק גברים, ואפילו לבד.
באולם הראשון מורידים את הבגדים העליונים ומתכסים במגבת. (מומלץ להצטייד גם בכפכפי פלסטיק).
באולם השני שוטפים את הגוף במקלחת במים וסבון. לאחר מכן מתכסים במגבת, ממתינים שיתפנה ´בור הטבילה´, מניחים את המגבת על המעקה ויורדים לטבול.
באולם הראשון אפשר לדבר, באולם השני אין לשוחח.
ה. מן הדין די בטבילה אחת. נהוג לטבול שלוש פעמים, ויש הטובלים שבע פעמים או יותר.
ו. בסיום הטבילה עולים במדרגות ומתכסים במגבת, מומלץ להתרחץ אחרי הטבילה. יוצאים לאולם הראשון, מתלבשים ויוצאים.
ביציאה מן המקווה נוטלים ידיים לסירוגין ללא ברכה.
(מקורות: שולחן ערוך סימן פד)
בהצלחה רבה!