מפגש יומולדת בשנת אבל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/01/17 18:42 יז בטבת התשעז

שאלה

שלום! סבתא שלי נפטרה לפני פחות משנה. והשנה יום הולדתה יוצא בדיוק גם התאריך העברי וגם הלועזי וזה גם יוצא באותו יום בשבוע.

יש לי רצון לעשות משהו לכבוד זה כביכיול..אבא שלי אמר שזה סוג של אסור מבחינת ההלכה..(חגיגת יום הולדת שהיא לא נמצאת)

אני אשמח לדוגמאות או דברים שכן אפשר לעשות ביום הזה כי זה ממש חשוב לי! תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום
ראשית כל, עלייך לכבד את רגשותיו של אביך האבל וכל אשר יאמר לך – עשי.
מדיני אבלות, לאביך [אסור להשתתף במסיבת מרעים בשנת האבלות] על אימו.
כיוון שאין אבלות ברבים בשבת, הצעתי היא להזמין בני משפחה [בשבת] שקרובה לאירוע, ובה לדבר ולספר בשבחה של סבתא ע"ה.
(מקורות: צרור החיים רא)
שלא תדעו עוד צער.