כשרות ירקות ופירות בחו"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/01/17 09:03 יז בטבת התשעז

שאלה

שלום לרבנים שליטא

רציתי לדעת , היות ואנחנו יוצאים לחוץ לארץ בקרוב ( לאיטליה ליתר דיוק) - האם ניתן לקנות שם ירקות ופירות בלי חשש?

השאלה נובעת מכך ששמעתי שבהרבה מקומות ישנם צבעי מאכל על הפירות והירקות, שאינם כשרים ואף עשויים מחרקים וכדומה.

כמו כן רציתי לדעת אם יש מה לחשוש לערלה בפירות, ולכלאיים בירקות.

תודה רבה!

תשובה

cx"s

שלום וברכה

א. ירקות טריים ופירות רובם אין בהם בעיות. יש פרות שיש עליהם דונג (בעיקר תפו"ע) שהוא עשוי מחלקי חרקים ולכתחילה כדאי להקפיד לקלוף תפוחי עץ אלו. אבל זה רק בתפוחי עץ מבריקים, התפוחים הישנים אין בהם דונג זה. צבעי מאכל בתוך הפרי אינם אוסרים.
ב. ערלה בחו"ל כל הספקות מותרים, אם יש מהארץ צריך לוודא שאלו פירות מפוקחים ללא חשש ערלה.
ג. כלאים אסורים גם בחו"ל, אבל ברוב הפעמים אלו ספקות ולכן הקלו.
ד. כשתגיעו לחו"ל ויהיו לכם בעיות תוכלו ג"כ לשאול.

בהצלחה בנסיעה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ