סעודת הודיה לבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/01/17 12:05 ז בטבת התשעז

שאלה

שלום

יש לי ארבע בנות, הגדולה בת אחת עשרה וחצי, כאשר נולדו לא ערכתי סעודת הודיה, הבנתי שיש אפשרות לערוך סעודה עד גיל בת מצווה

השאלה אם אפשר לערוך סעודה אחת עבור כולן?מה הכללים לסעודה כזו מבחינת סוג האוכל, ברכות

אשמח לכל הכוונה בנושא

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מותר כמובן לעשות סעודת הודיה בכל גיל, אולם זה נראה קצת מוזר לעשות סעודת הודיה על לידה לאחר שנים רבות.
אם תחליטו לעשות זאת, בוודאי שאפשר לעשות סעודה אחת עבור כולם, אין כללים ממשיים לסעודה כזו, ועל כן אתם יכולים לבחור מה להגיש, איזה פרקי הודיה לומר וכדו'.
האם מותר לי להציע אפשרות אחרת ?
בשל העובדה שזה קצת מוזר - אולי כדאי לקשור בין סעודת ההודיה ובין בת המצווה של כל אחת, ובמסגרת בת המצווה להודות על כל ימי הבת עד כאן - מיום לידתה ועד בת המצווה, ואז תהיה התמונה שלמה.

כל טוב והרבה שמחה