שבת,התנדבות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/12/16 11:35 טז בכסלו התשעז

שאלה

שלום הרב ,אני מתנדבת במד"א (3 שנים) , רציתי תשובה על שאלה שכבר המון זמן דנים עליה ,שמעתי הרבה תשובות שונות ,אבל אשמח לתשובה אחת . האם מותר לחלל שבת על גוי שנפצע בשבת ?( הבנתי שהשאלה מחולקת לכמה חלקים ?)תודה מראש .

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

במסגרת מד"א אפשר לחלל שבת גם עבור גוי, יש בכך משום דרכי שלום והדבר מותר ונהוג כך בכל השנים, אין לערער על כך, כאשר הדבר הוא במסגרת צבורית (מד"א, זק"א וכו'). לגבי אנשים פרטיים הדיונים קיימים אבל לא כגוף ציבורי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ