הדרכה בנ״ע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/12/16 20:57 יד בכסלו התשעז

שאלה

שלום ולילה טוב , בעזרתו ובעזרתי ? ברוך ה' נכנסתי להדרכה בבנ״ע , אני ככ נרגשת וברוך ה' אתחיל עוד שבועיים , רציתי לשתף שאני מלאת חששות , הן בנות לא ככ חזקות ואחד מהסיבות שרציתי להיכנס היא להשפיע בעניינים האלו וכמובן חברתית ועוד , לפי מה שאני מכירה את עצמי אני יכולה לעמוד באתגר , אבל מוכנה? זה קרה ככ מהר , אני מפחדת שהן לא יאהבו אותי, שאולי אכשיל אותן בדבר מה , שאכריח אותן להיכנס לתפילה בגלל שצריך ולא בגלל רצון , אני רוצה שלא יהיה שום יום מבוזבז בהדרכה שלי , אני יודעת שזה נראה שאני שואפת להזיז הרים אבל אני רוצה להזיז משהו , אני רוצה שיראו אני הייתי כאן , מאיפה מתחילים? אני אובדת עצות

תשובה

שלום
קודם כל אשרייך על הרצון הטוב לפעול ולהשפיע.
מתחילים מאהבה ואמונה.
אהבה לבנות. רצון להיטיב להן. ואהבה לעם ישראל ולקב"ה, ורצון לקרב את עם ישראל אליו.
מתוך זה אמונה. אמונה זה גם לחזק אותן באמונתן, אבל גם להאמין בהן, בכוחות שלהן, ובנשמה הטהורה שה' נתן בהן.
אבל לא פחות מזה - להאמין בעצמך וברצון הטוב שלך.
לא צריך לפחד. מותר לטעות, וללמוד מהטעויות.
עצות מעשיות אני מציע לקבל מהצוות הקודם, מהקומונרית, מההורים, מהמחנכת, מהמדריכה שלך, ומחבורת לצוות ההדרכה בסניף.
כל טוב ובהצלחה רבה