ציורים מפחידים בנושא מוות (אם אתם רגישים לתיאורים על דברים מסוג זה, אנ

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 14/12/16 20:27 יד בכסלו התשעז

שאלה

ערב טוב כבוד הרב.

אני מתנצלת אם השאלה עוסקת בנושאים מגעילים או מפחידים מדי, ואבין אם תעדיף לא לענות.

האם מותר לצייר למשל: צלבים (מצבות של נוצרים), גולגולות ושלדים, דמות שמסמלת את "מלאך המוות", זומבים, גופות, דם, וכו'? חשבתי שאולי זה יהיה אסור כי זה מעביר מסר של חס וחלילה חוסר כבוד למתים או משהו, אך הסיבה שציירתי דברים בסגנון הזה היא שאני נהנית מכך.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

1. עבודה זרה כצלב - אסורה.

2. שאר האלמנטים שציינת לא ראוי לצייר, אך אין איסור מוחלט.

הסיבה לכך שמקור העיסוק בדמויות המוות על גוונם נובע מאמונות כוזבות ודתות שקר. אך בגלל שאין כאן עבודה זרה - הדבר אינו אסור באופן גורף.

אולם, גם עיסוק בדברים שמצד עצמם אינם עבודה זרה, אך מבטאים תפיסת זרות למסורת ישראל - יכולה להיווצר פגיעה בנפש ובפגיעה ביסודות האמונה. כמו בכל דבר שמתעסקים בו, הדבר מעסיק את נפש האדם. לכן, עדיף להימנע מלצייר.

תחום הציור צומח מעולמות הדמיון והרגש שבנפש האדם, והעיסוק בנושאים פסולים משפיע באופן ישיר על האדם בין אם הוא מתכוון בכך ובין אם לאו.

ברכה והצלחה
יוגב כהן
הר ברכה