אני כועס.איך מתגברים על הכעס?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/12/16 04:59 יא בכסלו התשעז

שאלה

יש לי שאלה שאני רוצה לשאול את כבוד הרב. אני בדר"כ בחור ביישן ומופנם ולא מתערב לאנשים אחרים בחיים שלהם כל אחד שיחיה את חייו בדרכו שלו וזה בסדר גמור מבחינתי אממה אני לפעמים כועס וכשאני כועס לא כדאי לאף אחד לעמוד לידי אני מתוסכל מזה ולא יודע איך להתמודד עם המצב. יש לך מה להגיד לי בנושא הזה ?אשמח לשמוע. תודה מראש עדי .

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני רוצה לומר לך שהשאלה שלך היא שאלה טבעית .
כל אדם באשר הוא אדם יש לו רגשות (חלק שליליים וחלק חיוביים) וצריך ללמוד איך לשלוט ברגשות.

1) אם ניקח את כל הרגשות המופיעות בתנ"ך נגלה שישנן 6 רגשות בלבד שהם השורש לכל הענפים :
וסימנך : קפ"ד כע"ש.

[ק]ינאה
[פ]חד
[ד]אגה
[כ]עס
[ע]צב
[ש]נאה.

לעומתם ישנן רק 2 רגשות חיוביים שהם: [שמחה, אהבה].
ומעט מן האור מגרש הרבה מאוד מן החושך .

והקב"ה ברא אותנו עם הרגשות האלה על מנת שאנו נעשה עם זה עבודה.
ולכל אדם באשר הוא אדם הרגשות האלה מציפים אותו בעוצמות גדולות .ולכל אדם יש נקודת רתיחה אחרת .
ומידת הכעס היא מידה שקשה מהכל כי היא פוגעת בבריאות של האדם.

2. התפקיד שלך הוא ללמוד וללמד את עצמיך כיצד אתה יכול לשלוט על מידת הכעס שנמצאת בתוככך כגורם דומיננטי.

3. אכתוב לך מספר עצות מעשיות :

[עיצה ראשונה]- כל פעם שאתה מרגיש שאתה כועס תקמט את גבות עינך כלפי מעלה. (הרי כשאתה כועס אז גבות עינך מקווצות כלפי מטה ) ובכך מיד אתה תרגיש שינוי [מפני שאחרי המעשים נמשכים הלבבות] זה כלל ברזל בעבודת המידות.

[עיצה שניה]- כל פעם שאתה כועס אל תסתכל על הפנים (או הדבר) של אותו האדם שאתה כועס עליו כי ראיית הפנים רק מגבירה את רתיחת הכעס ולכן תפנה מבטך למקום אחר.
וגם בזה הרעיון הוא שברגע שאתה מפנה מבטך למקום אחר [כי אחרי המעשים נמשכים הלבבות ]ואז גם המחשבה נופנת למקום אחר וכך חולפת לה הרתיחה.

[עיצה שלישית]- לחזק את האמונה בה´ שבעצם האדם הזה שאתה כועס עליו הוא שליח מאת ה´ יתברך אליך על מנת לגרום לך ניסיונות. ואתה צריך לתרגל את זה שכל פעם שאתה רואה אותו אותו זה הזמן להגיד תודה לה´ שהוא שלח לך את השליח על מנת להתגבר ולעמוד בניסיון.
נכון שזה לא קל אבל זה אפשרי .אתה צריך לעשות שינוי תודעתי בכדי לחשוב כך.

ובעזר השם אם תאמץ את העיצות האלה תראה ברכה גדולה בעבודת המידות
זכור :מעט מן האור מגרש הרבה מן החושך.ואחרי המעשים נמשכים הלבבות.

חזק ואמץ ידידי !!

כדאי לך לקרוא את איגרת הרמב"ן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,