העולם הזה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/12/16 15:58 ו בכסלו התשעז

שאלה

שלום הרב

לאחרונה אני מרגיש קצת מוזר

כל דבר גשמי שאני עושה אני שואל את עצמי למה אני עושה את זה הרי העולם הזה לא שווה כלום אני צריך רק עבוד את ה'. למה אני לומד אנגלית מתמטיקה מדעים וכו....

אם אבא שלי משפץ את הבית אני שואל את עצמי למה אנחנו בעצם עושים אתז ה הרי אנחנו בסופו של דבר נצא מהעולם הזה מתישהו ואז כל זה לא יהיה שוה כלום אז למה לרצות את כל הדברים האלה? למה להשכיל למה בעצם לעשות כל דבר שלא קשור לקודש ועבודת ה יתברך?

אני מרגיש נורא ואני צריך עזרה

תודה וצהרים טבים

תשובה

שלום

זו הרגשה נפלאה, שעליה לדרבן אותך לעשות הכל ביתר שמחה ומרץ, שהרי הכל נובע מן הקודש, עד העובדה היותר נמוכה וטכנית.
לו החול היה מנותק מהקודש, אכן היה מקום לתחושת ניכר. אלא שהעניין הפוך, 'בכל דרכך דעהו והוא יישר אורחותיך'- מגמת הכל לעבודת ד'.

כל טוב