בירוך גוים חולים בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/12/16 13:23 ב בכסלו התשעז

שאלה

בשבת בשחרית בבית הכנסת שלי כמו תמיד פותחים את ההיכל ואת ספר התורה, מברכים את מי שפתח את ההיכל וספר התורה, מי שייקח את ספר התורה ואת מי שיקח את ספר ההפטרות. לאחר מכן מברכים אנשים חולים אז כל אחד אומר את האנשים שהוא צריך שיברכו.

במשפחה שלי יש גוים. ואני רוצה להגיד אותם גם בשבת שיקבלו רפואה שלמה. האם אני יכול לומר אותם למרות שהם לא יהודים אבל הם כן חלק מהמשפחה שלי?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

בודאי שכן!!
ואתה מקיים מצווה גדולה שאתה מתפלל עליהם לרפואה שלמה .ושיקיים את שליחותו בעולם מה שייעד לו ה' .
ותגיד לו שאתה מתפלל עליו לפני בורא עולם שלא יתייסר ובעזרת ה' שיבריא ממחלתו יבוא להודות לה' על החסד שגמל עימו. (ויכול להגיע גם לבית הכנסת ולתת הודאה לה' על ההצלה אשר הציל אותו "כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים )

.ויהי רצון שיתקיים בנו נבואת הנביאי שעיהו פרק ב

(ב) וְהָיָ֣ה׀ בְּאַחֲרִ֣ית הַיָּמִ֗ים נָכ֨וֹן יִֽהְיֶ֜ה הַ֤ר בֵּית־ה֙' בְּרֹ֣אשׁ הֶהָרִ֔ים וְנִשָּׂ֖א מִגְּבָע֑וֹת וְנָהֲר֥וּ אֵלָ֖יו כָּל־הַגּוֹיִֽם:
(ג) וְֽהָלְכ֞וּ עַמִּ֣ים רַבִּ֗ים וְאָמְרוּ֙ לְכ֣וּ׀ וְנַעֲלֶ֣ה אֶל־הַר־ה֗' אֶל־בֵּית֙ אֱלֹהֵ֣י יַעֲקֹ֔ב וְיֹרֵ֙נוּ֙ מִדְּרָכָ֔יו וְנֵלְכָ֖ה בְּאֹרְחֹתָ֑יו כִּ֤י מִצִּיּוֹן֙ תֵּצֵ֣א תוֹרָ֔ה וּדְבַר־ה֖' מִירוּשָׁלִָֽם.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.